Concept

“Chocolade” is de rode draad (of is het de bruine ?)

20181113_163645 (1)

Winkel / kopen :
Chocolade … chocolade … chocolade …
Je vindt het bij Bon-Bon “jour” in vrijwel al zijn vormen.
Van ambachtelijke pralines over tabletten, rotte petatten (vanilletruffels) en holgoed tot chocolade rozen en chocolatierblokjes om chocolademelk mee te maken. 
Er is zoooo ontzettend veel in de chocoladewereld te verkrijgen, dat het niet mogelijk is om altijd alles in voorraad te hebben. Als je écht op zoek bent naar iets, kom dan tijdig langs en ik contacteer mijn leveranciers OF ik laat het, indien mogelijk, maken door één van mijn vertrouwde chocolatiers !! (gepersonaliseerde zaken vergen wat tijd !)

Degustatieruimte / ter plaatse genieten :
Je kan hier naast chocolade kopen ook gewoon iets eten en drinken.
We schenken (in totaal zo’n 20 soorten) kwaliteitsvolle chocolademelk op 3 manieren :
Warm op Italiaanse wijze (zeer hoog cacaogehalte met een minimum aan melk… om uit te lepelen zo dik !) 
Warm op Vlaamse wijze (’t meest genomen) : hoog cacaogehalte… niet te vergelijken met onze traditionele “Nesquik-melk” 
Onze chocolademelk is bijna gesmolten chocolade, eten en drinken tegelijkertijd !
Koud : vooral in de zomermaanden is deze ijs-geshakete chocolademelk superlekker (Aanraders ? Melk-Cocos of Wit-Aardbei)

Chocoladefondue : op reservatie.
We geven (uiteraard) vers fruit, dus weten we graag vooraf voor hoeveel personen we dienen te bestellen en horen graag ook bij het reserveren of er allergietjes zijn !? Verder geven we er ook cake en koekjes bij.

Gebak van de dag (“Totdatoepis” en “Totdatergeenmeerzijn”) :
Afhankelijk van het seizoen en de verwachtte drukte zetten we, naast een kleine vaste keuze, ook steeds weer heerlijke variaties op het menu.
Ben je van plan om met enkele mensen te komen, is het altijd goed om dit voldoende op voorhand te melden (we zorgen er natuurlijk voor dat je de gebakjes “op z’n best” krijgt).
Voor feestjes kan je langskomen en bespreken welke soorten gebak je zou willen en dan bestellen we dat tegen de afgesproken datum.
Feestje thuis ? Zin in eens iets aparts ? Neem zeker contact op !
U kan ook gebak bestellen om mee naar huis te nemen, maar hou hier wel rekening met bepaalde minimum aantallen.

Ambiance en filmklassiekers

Wie kent er de film “Chocolat” niet ? (2001 Juliette Binoche en Johnny Dep)
Vianne (Binoche) opent een chocolaterie in een klein Frans dorp.
Regelmatig wordt de sfeer uit de film vergeleken met hoe Bon-Bon “jour” aanvoelt…
Maar even vaak horen we ook verwijzingen naar “Moulin Rouge” of “Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain”
Kortom… sfeer en ouderwetse gezelligheid staat voorop !

Turnhout vroeger en nu

Art Nouveau / Art Deco en… Victoriestraat 10

Art Nouveau is een kunst-, bouw- en decoratiestijl die rond de eeuwwisseling zijn hoogtepunt kende. Typische elementen zijn de zwierige lijnen, planten en bloemen. Bekende artiesten in deze strekking zijn Mucha, Horti, Gaudi, Klimt e.a.
Stilaan werden de lijnen strakker en kort voor de eerste Wereldoorlog ontstond de Art Deco-kunststrekking. 
Tot ver in de jaren ’30 werden ook vaak beide stijlen min of meer door mekaar gebruikt.
Een dergelijk pand vonden we in het middelpunt van centrum Turnhout, na een lange zoektocht naar een geschikt pand om een B&B in te openen.
Het pand werd gebouwd in de jaren ’30 door Jaak Antonis, in Turnhout en omstreken gekend als kolenhandelaar.
In de voorste kamer van de statige herenwoning (toen nog met twee verdiepingen en het hoogste gebouw van de Victoriestraat) bevond zich zijn bureau.
Deze ruimte was voor iedereen verboden terrein… alleen diegene die zijn factuur kwam betalen, had er toegang !
Begin jaren ’70 werd het pand overgekocht door de familie Lepsch en werd (jammer genoeg) de voorgevel op het gelijkvloers uitgebroken en werd een (typisch jaren ’70) lelijke vitrine met ijzeren ingangsdeur in de plaats gemaakt. Moeder Lepsch had er een tijdje een hoeden- en klakkenwinkel en naderhand openden de kinderen er een antiekwinkeltje. 
Toen ik het in 2006 kocht, stond het pand te verkommeren en waren vele mooie Art Nouveau- en Art Deco-elementen verdwenen.
Mijn enthousiasme en drijvende kracht om Turnhout een sfeervolle zaak te bezorgen, heeft er toe geleid dat, na een enorme verbouwing en renovatie/restauratie het pand met zorg terug in de oude stijl werd teruggebracht. Ondanks de totale vernieuwing heeft het pand zijn ziel behouden of teruggekregen.
De voordeur werd weer op de originele plaats gebracht, de authentieke mozaiek vloer werd onder cement, lijm en tapijt vandaan gehaald en de muren van de inkom- en traphal zijn grotendeels gerestaureerd door een kunstenaar-restaurateur.  
Het is onze bedoeling om de bezoekers aan Bon-Bon jour (winkel en degustatie) en/of Bon-Bon nuit (Bed and Breakfast) als het ware per teletijdmachine te katapulteren naar de roemruchte sfeer van de late jaren ’20-’30.
De chocolaterie én elke kamer kreeg een retro inrichting en heeft een thema nauw verwant aan het vroege jaren ’30-gevoel.
Laat je meevoeren in de bohème sfeer en laat al je zintuigen prikkelen door de chocolade-essence !!

Mucha

Alfons Maria Mucha : geboren op 24 juli 1860 in Ivanèice, Moravië (het huidige Tsjechië), hij overleed op 14 juni 1939 in Praag. 
De werken van deze kunstenaar zijn onlosmakelijk verbonden met de Jugendstil kunststroming, populair aan het begin van de twintigste eeuw. 
Hij is in deze Art Nouveau-beweging vooral bekend geworden door zijn creatie van een groot aantal prachtige posters/schilderijen.


In 1887 vertrok Mucha uit zijn geboorteland naar het toenmalige broeinest van de kunst: Parijs. 
Zeven jaar later brak hij door met een affiche voor het toneelstuk Gismonde, in de hoofdrol de Franse actrice Sarah Bernhardt, DE toenmalige ster van het Parijse theater.
Zijn werk bestond voornamelijk uit affiches maar hij maakte ook decors, meubelen, kostuums en juwelen. De affiches werden toentertijd zelfs van de straat geroofd. 
Zijn stijl kenmerkt zich door de sierlijke lijnen, frisse pastelkleuren en weelderige motieven.
Deze werken zijn prominent aanwezig in onze aankleding van de zaak.

© 2024

Thema door Anders Norén

Visit Us On Facebook

Privacybeleid

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookie en privacybeleid

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten